Çalışmalarımız
Tıbbi ve Aromatik bitki alanında yüksek eğitimle ve son teknolojilerle üretime yönelik bir iş gücü elde edin
Sürdürülebilir doğal tıbbi ve aromatik bitkilerin toplanmasını ve işlenmesini kolaylaştırmak, bu alanda eğitim ve öğretimde bilgi işleme teknolojilerinin kullanımını artırmak için yüksek kaliteli Açık Eğitim Kaynakları (OER’ler) nı oluşturmak önceliğimizdir! Proje, kişiye özel yenilikçi eğitim materyalleri oluşturarak, bu alanda yüksek düzeyde eğitimli ve teknolojiye hazır bir işgücünü teşvik ederek, toplayıcı ve işleyici becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Alanında bir sertifikasyon programı ile Wild MAPs profesyonellerinin becerilerini ve niteliklerini onaylamak
Doğal tıbbi ve aromatik bitki toplayıcıları ve üreticilerinin becerilerinin artırılması ve bunun doğrulanmasını sağlamada proje, tarım sektörü için yeni bir değer katan ilk AgroCertification (AgroCert) ve değerlendirme metodolojisi oluşturacaktır. Bu aynı zamanda Wild MAP’in tüm sürecinin (toplamadan üretime kadar) sürdürülebilirliğini onaylayacak ve son ürünün değerini de artıracaktır.
Sürdürülebilir yöntemleri ve yeni gelir yöntemlerini teşvik etmek
Proje görevi, doğal MAP sektöründe sürdürülebilir uygulamaları teşvik edecek, uzun vadede yerel ve bölgesel profesyonellerin ve ilgili birliklerin refahını artıracaktır. Bunu gerçekleştirmede doğal MAP profesyonellerinin mevcut davranışları ve beklentileri, sürdürülebilir bir yaklaşımla ortaya çıkan beceri ve yetkinlikleri, doğal MAP toplama ve üretiminin pazar ve mevzuat analizleride gerçekleştirilecektir.
Tıbbi ve aromatik bitki sektöründe daha sürdürülebilir süreçler elde etmek için dijital yenilikler
Proje ekibi, hedef MAP’ler ile ilişkili iklimsel ve ekolojik verilerin tanımlanması ve coğrafi tanımlı GIS etkin bir araç seti geliştirecektir. Bu ürün yerel alanlarda doğal MAP’ler hakkında doğruve gerçek zamanlı bilgiler sağlayarak sürdürülebilirliği teşvik edecek, toplayıcılara sözkonusu bitkilerin nasıl ve ne zaman toplanacaklarını “öğretecek” ve daha sürdürülebilir bir şekilde çalışacak bir mekanizma sağlamayı sağlayacaktır. Bu set, projenin herhangi bir paydaşına kolay ve açık erişimi kolaylaştıracak ve kullanıcı dostu bir web uygulaması olarak tasarlanacaktır.
MAP sektörünün yerel gelişimle canlandırın, benzer birlikleri davet edin
Yerelde gelişiyoruz! Bu proje, doğal MAP sektörüyle ilgili veya ilgilenen yerel ve bölgesel toplulukları harekete geçirmeyi ve bunun için doğru koşulları yaratmayı amaçlamaktadır. Yine doğal MAP topluluklarını oluşturarak, ilgi çekici ve zenginleştirici eylemlerlerle sürekli bir etkileşim akışını hedeflemektedir. Proje ile doğal tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda yerel gelişime giden yolun oluşturulmasına olanak sağlanacaktır.
Sektöre ve yeni girişimlere bilgi aktarımını sağlamak
Proje aracılığıyla doğal tıbbi ve aromatik bitki toplayıcıları ve kırsal girişimciler için atölye çalışmaları, eğitim ve benzer alan çalışanları, girişimcileri için öğrenmeyi destekleyen somut ürünler üreteceğiz. Yine aynı zamanda tarımın diğer yetiştiricilik alanları için (örneğin mantar yetiştiriciliği) proje metodolojilerinin transferini kolaylaştıracak bilgiler ve yöntemler sağlayacağız.
Ortaklar
ÜNİVERSİTE KOLEJİ DUBLIN, İRLANDA ULUSAL ÜNİVERSİTESİ
ÜKD, Avrupa’nın önde gelen ve yoğun araştırma yapan üniversitelerinden biridir; lisans eğitimi, yüksek lisans ve doktora eğitimi, araştırma, yenilik ve topluluk katılımının dinamik bir faaliyet yelpazesi oluşturduğu bir ortam sağlamaktadır. ÜKD, altı kolejden ve onları oluşturan okullardan oluşan, tüm akademik yelpazeyi kapsayan farklı disiplinlerde uzmanlaşmış ve 144 ülkeden gelen 33.000’den fazla öğrencisiyle İrlanda’nın küresel çapta en aktif üniversitesidir. Üniversite, liderlik ve EC Çerçeve Programı projelerine katılım konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve araştırmacılar, ulusal ve uluslararası fon kuruluşlarından 1,1 milyar Avro’nun üzerinde araştırma hibesi almıştır.
ÜKD, Fikri Çıktı 1: Eğitim ihtiyaçları analizine ve sürdürülebilir wild MAP toplama süreci için bir yolun geliştirilmesine öncülük edecek ve tüm projenin faaliyetlerine ve çıktılarına katılacaktır. Projede yer alan kilit kişi:
Dr Dimitrios Argyropoulos, İrlanda’da ÜKD’de Biyosistem ve Gıda Mühendisliği Okulu’nda Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları, tıbbi ve aromatik bitkiler de dahil olmak üzere özel mahsullerin optimal yönetimi için sensörlerin ve kontrol sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve test edilmesine odaklanmaktadır. Verimlilik, sürdürülebilir hasat, hasat sonrası işleme ve yabani bitki türlerinin kullanımı, güvenlik ve kalite dahil tıbbi bitki değer zinciri hakkında geniş bilgiye sahiptir. Baş araştırmacı olarak katılmış ve birçok ulusal ve AT Çerçeve Programı projesini yönetmiştir. Ayrıca Elsevier Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants (JARMAP)’ın Genel Yayın Yönetmeni ve çeşitli Avrupa tarımsal gıda ağları ve derneklerinin (örneğin, DG-Agri tarafından EIP-AGRI, Focus Group’un koordinasyon uzmanı olarak) üyesidir. (35 Bitki Bazlı Tıbbi ve Kozmetik Ürünler Hakkında). Daha fazla bilgi için bu linkle iletişim kurabilirsiniz.
İletişim: dimitrios.argyropoulos@ucd.ie
AKMI KATARTISI EKPAIDEUSI
AKMI, Mesleki Eğitim ve Öğretim alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip Ulusal Mesleki Eğitim Merkezi sertifikasına sahiptir. Yunanistan’ın her yerinde varlığıyla yaşam boyu öğrenmenin öncüsüdür. ITEC ve Pearson Edexcel gibi kuruluşlarla uluslararası işbirliği kurmuştur ve diğerlerinin yanı sıra ESF tarafından finanse edilen sürekli mesleki eğitim programlarında, Manpower İstihdam Kurumu tarafından personel için eğitim programlarında, Ulusötesi Programlarda projeler yürütmektedir. Eğitim alanındaki güçlü geçmişi ve yüksek eğitimli kadrosu, proje planlarının iyi tasarlanmış, çok boyutlu bir eğitim deneyimine başarılı bir şekilde uyarlanmasını garanti eder, dijital uygulamaları, geleneksel yöntemleri ve bilimsel araştırmaları ve uzmanlar tarafından sağlanan verileri birleştirerek katılımcıların ufkunu genişletir.
AKMI, Fikri Çıktı 2’ye öncülük etmekedir ve Wild MAP’lerin hem toplayıcılarının hem de işlemcilerinin eğitimi için müfredat ve kullanıcı dostu ve ulaşılabilir Açık Eğitim Kaynakları (AEK’ler) oluşturacaktır. Projede yer alan kilit kişi:
Myrto Siapardani, Selanik Aristotle Üniversitesi’nde (SAÜ) Tarım, Ormancılık ve Doğal Çevre alanında Lisans ve Yüksek Lisans yapmıştır. Yaygın eğitim yöntemlerini kullanmada köklü bir deneyime sahiptir ve geçmişte çeşitli STK’lar ve ayrıca Avrupa Konseyi Gençlik Dairesi ile işbirliği yapmıştır. Halen AKMI Şirketler Grubu’nda AB fonları için proje yöneticisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca farklı Avrupa ve Uluslararası projelerden sorumludur.
İletişim: siapardani@akmi-international.com
ÇANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITESI
ÇOMU 14 fakülte, 2 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunda 1630 akademik personeli ve çok çeşitli alanlarda eğitim gören 50.000’in üzerinde öğrencisi olan bir üniversitedir. ÇOMU’nun öğretim vizyonu, Tarım, Sağlık, Mühendislik ve Eğitim Bilimlerinde çağdaş izleyip uygulamak ve geliştirmektir. ISO 9000, 22.000 ve HACCP gibi birçok sektörde (Tarım, Tıp, Gıda, Yönetim) uygulanan farklı kalite sistemlerine sahiptir. Araştırma ve bilgi aktarımı konusundaki geniş deneyimi, personeli ve öğrencileri tarım paydaşlarıyla ortaklık kurarak tarım ve yüksek öğrenimdeki değişiklikleri ve zorlukları öngörmeye ve bunlara etkin bir şekilde yanıt vermeye hazır hale getirir.
ÇOMU, Bu projede Dublin Üniversitesi ve diğer tüm katılımcı kuruluşlarla doğal tıbbi bitki toplayıcıları için (Fikri Çıktı 3) bir Agro-Certification geliştirecektir. ÇOMU, proje kapsamında geliştirilen O.E.R Müfredatına başarıyla katılan doğal tıbbi bitki toplayıcıları ve tıbbi bitki işleyicileri için bir Sertifikasyon Programı hazırlayacaktır. Projede COMU ekibinde yer alan kişiler aşağıda verilmiştir:
Prof. Dr. Harun Baytekin, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda 30 yıllık araştırma deneyimine sahiptir. Tarımsal aile işletmeciliğinin kırsal kalkınmadaki önemine ilişkin 60 makale ve 2 ulusal kitabı vardır .Dr. Baytekin 25 ulusal ve 12 AB destekli projede görev almıştır. İletişim: hbaytekin@hotmail.com
Prof. Dr. Kemal Çelik, beslenme toksikolojisi araştırmalarında 29 yılı aşkın deneyime sahiptir. Tıbbi ve aromatik bitkiler, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Hayvan besleme ve sağlık da dahil olmak üzere 80’den fazla makale ve kitap yayınlamıştır. Dr. Çelik 16 ulusal ve 29 Avrupa Birliği projesinde yürütücü ve ortak olarak görev almıştır. Dr. Çelik Journal of Turkish Food Science, Journal of Nutrition and Scientific Journals International (SJI) dergilerinde editör olarak görev almıştır. İletişim: kcelikcomu@gmail.com
Doç. Dr. H. Fatih Aşgün Tıp Doktorudur. Özel uzmanlık alanları aterosklerotik kardiyovasküler hastalıkların tedavisi, minimal invaziv kalp cerrahisi ve ekstrakorporeal dolaşımın patofizyolojisini içerir. Dr. Aşgün, tedavilere alternatif yenilikçi yaklaşımlar hakkında değişik makaleler yazmıştır ve geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları üzerine bir kitabı bulunmaktadır. İletişim: hfasgun@yahoo.com
ORMAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ, HAO-DEMETER (ELGO-DIMITRA)
Orman Araştırma Enstitüsü’nün misyonu; ormanlar ve meralar gibi karasal ekosistemlerin anlaşılması, restorasyonu ve sürdürülebilir yönetimine araştırmalar yoluyla katkıda bulunmak ve insanların ve doğanın yararına bitki ve yabani yaşam kaynaklarını korumak ve geliştirmektir.
Proje koordinasyonunun yanı sıra FRI, MAP’lerin sürdürülebilir bir şekilde toplanmasını sağlamak için topraklar, iklim ve arazi kullanımı değişkenleri ile ilgili nicel ve nitel veriler sağlayan çeşitli coğrafi veri tabanlarıyla bağlantılı, CBS etkin bir aracın geliştirilmesine odaklanan Fikri Çıktı 4’e liderlik eder. Bu prosedür, hedeflenen bitkiler için başarılı yerinde korumayı ve çoğaltma ve yetiştirme kılavuzlarının geliştirilmesini kolaylaştıracak niteliksel ve niceliksel verilerle türe özgü ekolojik profillerin formülasyonuna izin verecektir.
Projede yer alan kilit kişi, Yunanistan Tarım Örgütü Orman Araştırma Enstitüsü’nde araştırmacı olan Dimitris Fotakis’tir. Aristoteles Üniversitesi Politeknik Okulu’ndan (AÜPO) Su Kaynakları Yönetimi ve Mekansal Planlamayı entegre eden disiplinlerarası bir doktora ve Jeoinformatik ve Su Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Yüksek lisans ve doktora araştırması Devlet Bursları Vakfı (IKY) tarafından finanse edilmektedir ve doktora sonrası araştırmalar için AUTH Araştırma Komitesi tarafından iki kez finanse edilmiştir. Çeşitli Avrupa araştırma projelerini koordine etmiş ve bunlara katılmıştır ve uluslararası bilimsel dergilerde 16 yayını bulunmaktadır. Aynı zamanda bilimsel yayınların eleştirmeni, çeşitli Avrupa ağlarının üyesi ve Hellenic Scientific Society’nin Yönetim Kurulu üyesidir. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
İletişim: fotakis@fri.gr
GALİÇYA GİRİŞİMİ – ÜNİVERSİTE VAKFI
FEUGA, üniversite, endüstri ve toplum arasında teknoloji transferini teşvik etme konusunda 30 yılı aşkın deneyime sahip, kar amacı gütmeyen özel bir vakıftır. FEUGA, bölgedeki 600’den fazla araştırma grubu ve 200 şirketle ortaklaşa çalışan üç Galiçya devlet üniversitesinin (Santiago de Compostela Üniversitesi, A Coruña Üniversitesi ve Vigo Üniversitesi) Bilgi Transfer Ofisi olarak görev yapmaktadır. FEUGA ekibinin yüksek düzeyde kendini adamışlığı ve geniş uzmanlığı ile 30 AB projesindeki deneyimi, iletişim ve yaygınlaştırma yönetimi, çok aktörlü inovasyon ekosistemleri oluşturma, katılım ve eğitim gibi hizmetlerinin kalitesinin ve başarısının arkasında yatmaktadır.
FEUGA, wildMAP doğal bitki toplayıcıları ve tıbbi bitki işleyicileri için uygulacak eğitimde geliştirilecek sürdürülebilir bir geri bildirim döngüsü geliştirmek için MAPs topluluğunun katılımı üzerinde ve yerel Mesleki Eğitim ve Öğretim, İş ve Ara Kurum Ortaklıklarının kurulmasına yönelik olarak Fikri Çıktı 5‘e öncülük eder. Bu projede yer alan kilit kişi:
Nuria Rodriguez Aubo, B.Sc. Matematik ve Msc. Yenilenebilir Enerjide. AB Programlarında Teknoloji Transferi Yöneticisidir ve paydaş katılımı, tüm kullanıcıların katılımı dahil olmak üzere Koordinasyon ve Destek Eylemleri (CSA) ve Ar-Ge ve Ar-Ge planlarına özel olarak odaklanan hazırlık ve yönetim üzerine 20’den fazla Avrupa projesinde çalışan 10 yıldan fazla deneyime sahiptir. Açık fikirli tasarımlara ve çok yönlü metodolojilere sahiptir.
İletişim: nrodriguez@feuga.es
Puglia bölgesinde (İtalya) perspektifini büyüten ve Bari ve çevresinde gençlik girişimlerini destekleyen STK’lardan biri olan EuroSud ekibi, geleceğin gelişimine yönelik sorumluluğu derinden kabul etmekte.. Organizasyon, aynı amacı taşıyan uzmanlardan oluşmaktadır: tüm vatandaşlar için (özellikle gençler için) sivil toplum ve demokratik kurumların gelişimi, medeni değerler ve yaygın eğitim için destek, hizmet ve danışmanlık sunmaktadır.
Projede EUROSUD, proje sonuçlarının yayılması konusunda sektörle ilgili uzmanlık ve deneyimlerini kullanarak bu alanda destek olumaktadır. Eğitim sonuçlarının değerlendirilmesine ve veri toplamaya katılır, eğitimin geliştirilmesi için ülkeye özel bilgiler sağlar, metodolojiyi ve geliştirilen AgroCert Planını gözden geçirerek wildMAP Toplayıcıları/Üreticileri için ilk AgroCertification’ın oluşturulmasını destekler, geliştirme için girdi sağlar CBS-etkin araçtan yararlanır ve Yunanistan’daki pilot oturumlara ve öğrenme etkinliğine katılır. Bu projede yer alan kilit kişiler:
Ofis koordinatörü; Kristina Vidović, aktif olarak iş ve yönetim stratejisi geliştirme ve uygulama, Erasmus+ teslim tarihlerini koordine etme ve Erasmus+ projeleri sırasında lojistik konusunda yardımcı olma ve uluslararası stajyerler ve gönüllülere destek sağlama konularında çalışmaktadır.
Başkan ve yasal temsilci; Adriano Difronzo, Erasmus+ projelerine yardımcı olan ve çok çeşitli konular sunan bir gençlik çalışanıdır. Akıcı İngilizce bilmeyen uluslararası ortaklarla iletişimi sağlamaktadır ve aynı zamanda olumlu bir ortam oluşturmaktan ve gençleri kendilerinin en iyi hallerini keşfetmeye teşvik etmekten sorumludur ve 4 dil konuşabilmektedir.
Katarina Katuscakova, EUROSUD web sitesi, sosyal medya web yöneticisi ve iletişim materyalleri ve diğer görsellerin tasarımcısıdır. EUROSUD, becerilerini ve bilgi birikimini kullanarak, ortak ağımızdan uygulanan ve devam eden projelerin görünürlüğünü, etkisini ve kalitesini artırmaktadır.
İletişim: eurosudngo@gmail.com